Gugl kupuje terminal u Njujorku za 2,1 milijardu dolara, što će postati sedište njihovog kampusa na Menhetnu – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Gugl kupuje terminal u Njujorku za 2,1 milijardu dolara, što će postati sedište njihovog kampusa na Menhetnu

Američki tehnološki gigant Gugl planira da kupi njujorški terminal Sent DŽon za 2,1 milijardu dolara, što će postati sedište njihovog kampusa na Hadson skveru na Menhetnu.

Većina kancelarija na toj lokaciji je i dalje u dobroj meri prazna, preneo je AP.

Izvršni direktor Gugla Sandar Pičaj naveo je u blogu da firma odlaže veliki povratak u kancelarije do 10. januara, a najave kompanije da će ulagati u nekretnine u Njujorku pozdravili su i guvernerka ove američke države Keti Hočul i gradonačelnik grada Njujorka Bil de Blazio, koji je taj projekat nazvao “jednom od injekcija koja je neophodna za veliki povratak”, prenosi Tanjug.

“Gugl je vodeći po pitanju našeg ekonomskog povratka, ali potvrđuje još nešto drugo: Njujork je danas jedan od najvećih tehnoloških centara sveta”, rekao je De Blazio.

Gugl trenutno iznajmljuje terminal Sent Džon veličine 120.000 kvadratna metara i očekuje da tamo otvori novi prostor do polovine 2023. godine, a kompanija procenjuje da će njene investicije doneti još 14.000 poslova u Njujorku.

Tags
Back to top button