PayPal omogućio uslugu kupovine, prodaje i zadržavanja kriptovaluta u Velikoj Britaniji – Bankar.rs
ANALIZEFOREXKRIPTOVALUTESVE VESTI

PayPal omogućio uslugu kupovine, prodaje i zadržavanja kriptovaluta u Velikoj Britaniji

Američka kompanija za digitalna plaćanja PayPal Holdings saopštila je kako će od ove nedelje korisnicima u Velikoj Britaniji omogućiti da kupuju , prodaju i zadržavaju bitcoine i druge kriptovalute.

Uvođenje te mogućnosti, koje označava prvo međunarodno širenje PayPalovih kripto usluga izvan SAD-a, moglo bi da podstakne dalje prošireno usvajanje novog razreda imovine.

Sa više od 403 miliona aktivnih računa na globalnom nivou, kompanija sa sedištem u San Joseu u Kaliforniji jedna je od najvećih vodećih finansijskih kompanija koja potrošačima nudi pristup kriptovalutama.

PayPal je početkom ove godine predstavio mogućnost kupovine i prodaje kriptovaluta u SAD-u.

Kompanija se nadala da će njen ulazak u novi razred imovine podstaći globalnu upotrebu virtuelnog novca te kako će pripremiti svoju mrežu za nove digitalne valute koje bi mogle razvijati korporacije i centralne banke.

“Predani smo nastavku bliske saradnje s regulatorima u Velikoj Britaniji i širom sveta, te ćemo nastavit da nudimo svoju podršku i značajno doprineti oblikovanju uloge koju će digitalne valute odigrati u budućnosti digitalnih finansija i trgovine“, rekao je potpredsednik i generalni direktor sektora za blockchain, kripto i digitalne valute u PayPalu Jose Fernandez da Ponte.

U Velikoj Britaniji će PayPalova usluga konkurisati uslugama etabliranih berzi kriptovaluta poput Coinbase Globala, kao i novih inovativnih finansijskih tehnoloških kompanija poput Revoluta.

Kupci će moći da kupuju bitcoin, eter, litecoin i bitcoin gotovinu korištenjem svojih PayPal novčanika na mreži ili u mobilnoj aplikaciji.

Taj potez dolazi nakon što su vodeće finansijske kompanije počele da nude svojim klijentima, i potrošačima i institucijama, pristup digitalnoj imovini usred rastućih cena kriptovaluta.

Izvor: SEEbiz/Hina

Tags
Back to top button