Air Serbia kreće s letovima za Kinu – Bankar.rs
ANALIZEKOMPANIJESVE VESTI

Air Serbia kreće s letovima za Kinu

Pošta Srbije najavila je nedavno kako se očekuje da će Air Serbia uskoro pokrenuti letove za Daleki istok, što će stvoriti dodatne mogućnosti prevoza poštom.
Ta je informacija podstakla dalja nagađanja da će srpski prevoznik početi s radom u Kini sledeće godine, piše Ex-Yu Aviation News.

Sve ovo dolazi nekoliko sedmica nakon što je ministar finansija Siniša Mali razgovarao s kineskim ambasadorom u Srbiji o budućim letovima između dve zemlje, ističući kako će obe strane raditi na detaljima usluga od Beograda do Pekinga ili Šangaja. Dodao je kako postoji velika želja obe strane da se letovi uvedu u drugoj polovini 2022. godine.

Kina se pojavila kao jedno od najvećih tržišta bez usluga u i iz Beograda otkad su vizna ograničenja između dve zemlje međusobno ukinuta 2017., a putovanja su dosegla rekordnu vrednost 2019. godine, pre pandemije koronavirusa.

Ukupno je 145.248 putnika putovalo između dve zemlje u 2019. (isključujući Hong Kong i Tajvan). Od toga je 62.518 letelo u ili iz Šangaja, ili oko 43% svih putnika u Kinu.

Indikator

Tags
Back to top button