Do “30+30” evra i telefonskim putem – Bankar.rs
MAKROEKONOMIJASLIDERSVE VESTI

Do “30+30” evra i telefonskim putem

Od danas u funkciji je i kontakt centar putem kojeg će biti omogućena prijava za 30+30 evra telefonskim putem, saopštio je ministar Siniša Mali.

Broj telefona kontakt centra je 0800 101 100 i taj poziv je besplatan, a građani će u kontakt centru čuti automatski snimljen glas koji će ih voditi kroz ceo proces prijave.

Elektronska prijava putem portala Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs, počela je 28. aprila i do sada se za ovu meru ekonomske pomoći države građanima, prijavilo preko tri miliona ljudi.

Prijava traje do 15. maja.

Pomoć će se isplaćivati u dve rate – prva u maju 2021. a druga u novembru.

Penzioneri, zatim korisnici socijalne pomoći, kao i lica u zavodu za izvršenje krivičnih sankcija ne treba da se prijavljuju za pomoć. Njima će pomoć biti isplaćena bez podnošenja prijave.

Ostali punoletni građani koji imaju važeću ličnu kartu i prijavljeno prebivalište u Srbijii mogu da se preko sajta Uprave za trezor prijave za ovu pomoć. Prijava je od danas moguća i telefonski – putem kontakt-centra.

Novac će prvo i to 6. maja dobiti penzioneri, a dan kasnije pare će stići korisnicima socijalne pomoći i onima koji su na izdržavanju zatvorskih kazni.

Ostalim građanima će prvih 30 evra početi da se isplaćuje 12. maja, a očekuje se da će svi novac dobiti do 20. maja, dok drugih 30 evra mogu očekivati u novembru.

Tags
Back to top button