Raiffeisen objavio drugo izdanje Fintech Atlasa za centralnu i istočnu Evropu – Bankar.rs
ANALIZEBANKEFinTechINOVACIJESVE VESTI

Raiffeisen objavio drugo izdanje Fintech Atlasa za centralnu i istočnu Evropu

Raiffeisen Bank International (RBI) objavila je drugo izdanje svog Fintech Atlasa za centralnu i istočnu Evropu (CIE) koji daje detaljan pregled 19 fintech ekosistema u SIE.

To ne znači samo ažuriranje podataka o veličini ekosistema, najvažnijim fintechima, najvećim investitorima, kao i spremnosti stanovništva ovih zemalja za digitalno bankarstvo. Fintech Atlas za CIE za 2019. godinu se takođe fokusira na vruću temu Otvorenog bankarstva kao odgovora na drugu Direktivu o platnim uslugama (PSD2) izdatu od strane Evropske unije.

Ovo izdanje nudi više intervjua sa vrhunskim partnerima kao što su fintech osnivači, predstavnici nacionalnih banaka i stručnjaci iz različitih organizacija povezanih sa fintech-om.

Veliki potencijal regije CIE u pogledu fintecha već je iskazan kroz prvo izdanje Fintech Atlasa, a sada je potvrđen u ovom aktuelnom izdanju.

Rukovodilac Strateških partnerstava i ekosistema u RBI Christian Wolf izjavio je da, ne samo da je sve veći broj klijenata digitalnog bankarstva zainteresovanih za inovativna bankarska rešenja, nego su i mnoga tržišta CIE postala prave žarišne tačke za fintech, prenosi Indikator.ba.

“To je evidentno iz povećanja investicija u fintech, kao i osnivanja povezanih udruženja i programa inkubacije”, dodao je Wolf.

Obzirom na navedeno, te uz uverenje u značaj fintech-a, RBI vodi najveći program fintech partnerstva u CIE – Elevator Lab. Taj program je takođe vredan izvor informacija koje su uključene u Fintech Atlas za CIE za 2019.

Povodom objave Fintech Atlasa CIE za 2019., upriličen je online događaj tokom kojeg je predstavljen stručni inkubator uz ključne navode Christiana Wolfa, te direktora sektora za Ekonomiju/stalne prihode/devizne poslove u Raiffeisen Research-u Guntera Deubera.

Događaj je završen panel diskusijom o razvoju fintecha i Otvorenog bankarstva u CIE uz nekoliko ključnih učesnika iz područja bankarstva i finansijskih inovacija.

Atlas je dostupan za besplatno preuzimanje na www.fintechatlas.com, saopšteno je iz Raiffeisen banke.

Tags
Back to top button