Beogradska berza: Depresivno trgovanje na domaćem tržištu akcija – Bankar.rs
BERZASLIDERSVE VESTI

Beogradska berza: Depresivno trgovanje na domaćem tržištu akcija

Promet na domaćem tržištu akcija bio je juče neznatno bolji nego u ponedeljak, ali je trgovanje ostalo depresivno a indeksi su dodatno potonuli.

Akcija valjaonice aluminijuma Impol Seval iz Sevojna bila je najtrgovanija sa iznosom od 1,0 milion dinara, uz pad cene od 3,7 odsto, na 3.850 dinara.

Aerodrom “Nikola Tesla” je takođe zaključio trgovanje s gubitkom vrednosti od 0,6 procenata, na 900 dinara, uz realizaciju iznad 0,6 miliona dinara.

Naftna industrija Srbije je bila jedini dobitnik dana s rastom cene za trećinu procenta, na 607 dinara, uz promet od 0,6 miliona dinara, dok je preduzeće za promet robe i usluga Rimex predvodilo gubitnike, oslabivši za 11,7 posto na 3.000 dinara, a ostvarilo je trgovanje od 0,1 milion dinara.

Akcija Vitala iz Vrbasa je isprometovana na MTP tržištu za 0,3 miliona dinara po ceni od 930 dinara, za 14,8 procenata većoj nego na prethodnoj trgovinskoj sesiji.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 3,53 posto, pri čemu u prodaji 6,61 procenat a u kupovini je njihovo učešće bilo zanemarljivo.

Na Berzi nije trgovano državnim dužničkim hartijama.

Tags
Back to top button