Revolut formalno pokrenuo poslovanje kao banka u Litvaniji kako bi se širio srednjom i istočnom Evropom – Bankar.rs
BANKEFinTechINOVACIJESVE VESTI

Revolut formalno pokrenuo poslovanje kao banka u Litvaniji kako bi se širio srednjom i istočnom Evropom

Londonska fintech kompanija Revolut je formalno pokrenuta kao licencirana banka u Litvaniji, omogućavajući za svojih 300.000 klijenata u zemlji da čuvaju plate i druga sredstva na depoizitno-zaštićenim bankarskim računima.

Postojeći kupci su u mogućnosti da izvrše nadogradnju sa računa e-novca na bankovni depozitni račun sa svojom Revolut aplikacijom sa samo nekoliko dodira na mobilnom telefonu, piše Indikator.

Revolut planira da ponudi potrošačke usluge kreditiranja u narednim mesecima, uključujući kredite i kreditne kartice, zajedno sa ””Junior Accounts”” za decu od 7 do 17 godina.

Revolut je svoju licencu za evropsko bankarstvo dobio krajem 2018. od Banke Litvanije i Evropske centralne banke (ECB).

Revolut kaže da će kasnije tokom godine proslediti svoju litvansku licencu za bankarstvo u druge zemlje srednje i istočne Europe, dok će Litvanija biti centralne regije. Kompanija trenutno zapošljava više od 170 ljudi u bankarskom poslovanju, korisničkoj podršci i marketingu iz svojih kancelarija u Vilniusu….

Ranije su iz Revoluta saopštili da je početni razlog selidbe u Litvaniju Brexit, ali da je to ujedno i odraz velikog apetita kupaca koji su videli širom Evrope.

Tags
Back to top button