Agencija „Fitch Ratings“ potvrdila investicioni rejting ProCredit banke u Srbiji – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKESLIDERSVE VESTI

Agencija „Fitch Ratings“ potvrdila investicioni rejting ProCredit banke u Srbiji

Jedna od najvećih svetskih rejting agencija “Fitch Ratings” potvrdila je kreditni rejting ProCredit banke u Srbiji na “BBB-“, čime je ovoj banci još jednom potvrđena njena „investiciona ocena“ i rejting koji dodatno učvršćuje poziciju ProCredit banke na međunarodnoj listi institucionalnih investitora.

Ova potvrda investicionog rejtinga ProCredit banke je rezultat dobrog rejtinga kojim je agencija „Fitch Ratings“ nedavno ocenila poslovanje i finansijsku stabilnost ProCredit Holdinga iz Frankfurta, kao jedinog akcionara ProCredit banke u Srbiji.

U obrazloženju investicionog rejtinga ProCredit banke, stručnjaci agencije „Fitch Ratings“ su istakli da je poslovanje ProCredit banke u Srbiji izuzetno stabilno, kao i da banka ima apsolutnu podršku svog osnivača ProCredit Holdinga, zbog čega su svi poslovni i finansijski rizici kod ProCredit banke u Srbiji minimalni.

“Nova pozitivna ocena stručnjaka agencije „Fitch Ratings“ je samo još jedna značajna potvrda stabilnosti poslovanje naše banke u Srbiji, ali i naše holding kompanije u Nemačkoj. Krajem prošle godine, ProCredit banka u Srbiji je kao prva banka u Srbiji dobila investicioni rejting, čime je na međunarodnom nivou potvrđena naša investiciona i finansijska ozbiljnost. Drago nam je što je ovaj rejting sada još jednom potvrđen, a posebno imajući u vidu da je u izveštaju agencije „Fitch Ratings“ izražena i zabrinutost da zbog epidemije korona virusa na tržištima Zapadnog Balkana može doći do negativnih ekonomskih trendova i time do negativnih posledica po poslovanje kompanija i preduzeća, što samo govori u prilog činjenici da naša banka u Srbiji posluje odgovorno i stabilno i u ovakvim okolnostima. Očekujem da naš rejting u narednom periodu raste, jer ProCredit banka nastavlja da inovira i modernizuje svoje usluge, kao i da svim malim i srednjim preduzećima u Srbiji i poljoprivrednim gazdinstvima pruža profesionalnu i za njih najpovoljniju uslugu. Drago nam je da rezultate takvog pristupa prepoznaju svi”, rekao je Igor Anić, predsednik Izvršnog odbora ProCredit banke.

Izvor: NoviMagazin

Tags
Back to top button