Rad od kuće je iznuđen potez za mnoge kompanije, ali postaje pravilo posle pandemije – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Rad od kuće je iznuđen potez za mnoge kompanije, ali postaje pravilo posle pandemije

Pandemija korona virusa mogla bi da postane pokretač povećanog rada na daljinu u budućnosti, a rezulatati ankete “Rad od kuće tokom COVID-19” pokazali su da bi 82 odsto zaposlenih želelo da radi na daljinu jedan dan i više dana u nedelji, prenosi hrvatski portal Poslovni.hr.

Istraživanje globalne kompanije za savetovanje na tržištu nekretnina Kolijers internešenel (Colliers International), sprovedeno na više od 3.000 ispitanika iz širokog spektra kancelarijskih zanimanja u više od 25 zemalja, pokazalo je da je 71 odsto ispitanika koji pre izbijanja pandemije nisu radili od kuće, sada izrazilo želju da radi na daljinu barem jedan dan u nedelji u budućnosti.

Rezultati su pokazali da 53 odsto ispitanika veruje da se njihova produktivnost nije promenila usled rada od kuće, dok 24 odsto njih smatra da se čak povećala.

Produktivnost je najviše porasla u finansijskom sektoru, stručnim službama i tehnološkoj industriji.

Najveći pad produktivnosti je primećen u pravnom, obrazovnom i istraživačkom sektoru, prenosi Tanjug.

Uprkos fizičkoj udaljenosti, 76 odsto ispitanika i dalje se oseća povezano sa svojim timom tokom rada na daljinu, ali ipak njih 58 odsto smatra da bolje sarađuju u kancelariji nego na daljinu.

Kompanija je saopštila da će višefazno istraživanja biti završeno krajem aprila.

Cilj istraživanja je, kako se navodi, da pruži uvid u efikasnost rada od kuće tokom izbijanja COVID-19, da identifikuje mogućnosti za poboljšanje poslovanja, kao i da istraži dugoročnu svrhu kancelarijskih prostora.

Tags
Back to top button