Slovenija sprema milijardu evra podrške za kompanije pogođene korona virusom – Bankar.rs
ANALIZESVE VESTI

Slovenija sprema milijardu evra podrške za kompanije pogođene korona virusom

Slovenska vlada priprema skup mera vrednih 998 miliiona evra za ublažavanje uticaja koronavirusa na ekonomiju, budući da je broj potvrđenih slučajeva zaraze nastavio rasti, izvestili su u ponedeljak lokalni mediji.

“Planirani paket uključivaće kratkoročne i dugoročne mere poput odgađanja plaćanja poreza, državnih garancija i kreditnih linija, većinom iz postojećih finansijskih olakšica”, izjavio je agenciji STA ministar ekonomije Zdravko Počivalšek.

Počivalšek se u ponedeljak sastao sa predstavnicima slovenskih kompanija kako bi razgovarali o uticaju izbijanja koronavirusa na ekonomiju zemlje, izvestio je RTV Slovenije.

Sve više kompanija upozorava na poteškoće da nastave normalno poslovanje u trenutnim okolnostima, prije svega kompanije koje posluju u sektorima turizma, ugostiteljstva, logistike i trgovine.

U međuvremenu, broj potvrđenih slučajeva koronavirusa u Sloveniji dostigao je 23 u ponedeljak do podneva, izvestila je RTV Slovenije, dodajući da se podaci temelje na testiranju na 1.227 pacijenata na koronavirusnu infekciju.

Premijer Marjan Šarec sazvao je sastanak Veća za nacionalnu bezbednost u ponedeljak na kojem se raspravljalo o poslednjem izveštaju ministarstva zdravlja o stanju s koronavirusom u zemlji.

Tags
Back to top button