Otkazan Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu – Bankar.rs
SVE VESTI

Otkazan Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu

Ovogodišnji Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu (SPIEF) otkazan je a naredni će biti održan 2021. godine, objavio je danas organizator tog događaja, Roskongres fondacija.

Na zvaničnoj internet stranici Roskongres fondacije je objavljeno da će se “24. Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu održati 2021. godine”, prenosi agencija Tass.

Kako se navodi u saopštenju, Forum 2020. je otkazan zbog odluke Svetske zdravstvene organizacije da epidemiji koronavirusa da status globalne vanredne situacije.

Predsedavajući organizacionog odbora SPIEF-a Andrej Belousov potvrdio je da je organizacioni odbor odlučio da se Forum ne održi 2020. godine.

Ovogodišnji SPIEF je trebalo da bude održan od 3. do 6. juna u Sankt Peterburgu.

Među događajima koji su bili planirani u okviru Foruma bila je i panel diskusija na temu “Novi koronavirus – stari izazovi: kako smanjiti ekonomske posledice epidemija?”, na koji su organizatori nameravali da pozovu kao učesnike u razgovoru šefove međunarodnih i ruskih organizacija u oblasti zdravstva, kao i predstavnike naučne i svetske poslovne zajednice.

Tags
Back to top button