ProCredit banka dobila novog predsednika UO i novog člana IO – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKESVE VESTI

ProCredit banka dobila novog predsednika UO i novog člana IO

Upravni i Izvršni odbor ProCredit banke dobili su novo pojačanje. Na mesto predsednika Upravnog odbora imenovan je dr Gian Marco Felice, jedan od direktora ProCredit Holdinga, dok je za novog člana Izvršnog odbora imenovan Nemanja Tomić, koji je u prethodnom periodu predvodio Sektor za bankarske usluge ProCredit banke.

Gian Marco Felice je u prethodnom periodu bio generalni direktor ProCredit banaka u Rumuniji i Bugarskoj, ali i zamenik direktora ProCredit banke u Srbiji u periodu od 2003. do 2006. godine. Diplomirao je nuklearni inženjering na Institutu za tehnologiju u Masačusetsu, a doktorirao je filozofiju na Prinston univerzitetu u Americi.

Nemanja Tomić se pridružio ProCredit timu još 2014. godine. Značajno iskustvo u radu sa klijentima banke je stekao radeći na različitim pozicijama, počevši od mesta Savetnika za poslove sa biznis klijentima, preko pozicije direktora filijale, pa sve do rukovodećih mesta u centrali banke.

“ProCredit banka će u narednom periodu nastaviti sa svojom modernizacijom i digitalizacijom svih usluga i servisa koje nudimo klijentima. Pred nama su veoma krupni projekti, za koje verujemo da će značajno promeniti način na koji građani danas rade sa svojom bankom u Srbiji. Želja nam je da klijentima ponudimo maksimalnu fleksibilnost i komfor u radu sa bankom, a sve uz kvalitetne i povoljne bankarske usluge, počevši od kredita, preko štednje, pa sve do klasičnog transakcionog bankarstva”, istakao je Namanja Tomić, a navodi se u saopštenju Banke.

Prema njegovim rečima, ProCredit banka će i u narednom periodu biti vodeća banka u podršci razvoju malih i srednjih preduzeća i poljoprivrednika u Srbiji, ali i banka prvog izbora kada je reč o štednji građana. Plan ProCredit banka je da u narednim mesecima značajno proširi svoju depozitnu bazu i da nivo štednje poveća za preko 15% i to samo u segmentu fizičkih lica.

“Godina koja je ostala za nama je za ProCredit banku bila izuzetno uspešna. U svim programima subvencionisanog kreditiranja sa državom smo bili ako ne prva, onda svakako vodeća banka, što je samo još jednom potvrdilo našu stratešku orijentaciju i posvećenost iskrenom i intenzivnom radu sa domaćim privrednicima. ProCredit banka je i dalje poznata na tržištu kao banka sa izuzetno kvalitetnim timom stručnjaka, ali i banka sa najnižom stopom problematičnih kredita, što samo govori u prilog odgovornosti koju imamo prema depozitima svojih štediša, ali i klijentima koje odobravamo kredite”, zaključio je Tomić.

Izvor: eKapija

Tags
Back to top button