Vladimir Lučić na KBF: “5G veštačka intelegencija menja vreme” – Bankar.rs
ANALIZEKOMPANIJESVE VESTI

Vladimir Lučić na KBF: “5G veštačka intelegencija menja vreme”

Izvršni direktor kompanije M:tel Vladimir Lučić učestvovao je na Blic panelu na Kopaoniku “Geopolitika u digitalno doba” gdje je, između ostalog, govorio o greškama koje prave velike kompanije prilikom digitalizacije.

Panel su organizovale kompanija “Ringier Axel Springer” i Privredna komora Srbije, a sponzor je “Supernova”.

“Činjenica je da će 5G veštačka intelegencija promeniti vreme. Dobar kvalitet mreža će biti ključan za razvoj digitalnog društva. Pre svega mi očekujemo aukciju za 5G mreže. Kada sam video rezultate koje je napravio Ratel i pokazalo se da je kvalitet bio odličan. To znači da sva tri operatera su dobra u svom poslu. Prva faza je zasnovana na ovim sajtovima i možete da dodate samo antene i sve će se vrlo brzo završiti. Nećemo kasniti u odnosu na druge zemlje”, rekao je Vladimir Lučić, koordinator za internet i multimedije Telekom Srbija grupe.

“U suštini velike kompanije misle da je jedna velika digitalizacija koja će unaprijediti nihove servise. Velike kompanije moraju da vide da li će njihovi proizvodi preživjeti industrijsku revoluciju. SMS i voice već sada kod nas neće preživjeti”, dodao je Lučić.

On je rekao da kompanije kojima rukovodi insistiraju na onome što će preživjeti kao što je internet i da tu povećavaju broj klijenata.

“Usredsredićemo se na sadržaj. Imaćemo mi četiri osnovne usluge, ali će dvije koje neće preživjeti biti zamijenjene digitalizovanim”, objasnio je Lučić.

 

Tags
Back to top button