Neto dobit Intesa Sanpaolo banke u trećem kvartalu 3,31 milijardu evra – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKEEVROPSKE BANKEINOSTRANE BANKESLIDERSVE VESTI

Neto dobit Intesa Sanpaolo banke u trećem kvartalu 3,31 milijardu evra

Italijanska banka Intesa Sanpaolo izvestila je u utorak da je treće tromesečje zaključila sa neto dobiti većom za četvrtinu zahvaljujući većim prihodima od naknada i provizija i skoku dobiti od trgovanja hartijama od vrednosti koji su nadoknadili niže kamatne prihode, piše portal Indikator.

Neto dobit najveće italijanske banke u segmentu poslovanja sa građanima, skočila je u trećem kvartalu 25,3 odsto, na 1,04 milijarde evra.

Prihodi su porasli 5,7 odsto, na 4,52 milijarde evra.

Neto prihodi od naknada i provizija pritom su bili za 1,6 odsto viši nego u istom razdoblju prošle godine, dostigavši 1,99 milijardi evra. Neto kamatni prihodi smanjeni su za 5,6 odsto, na 1,74 milijarde evra dok je dobit od trgovanja hartijama od vrednosti više nego udvostručena, na 479 miliona evra.

U prvih devet ovogodišnjih meseci Intesa Sanpaolo poslovala je sa neto dobitkom u iznosu 3,31 milijarde evra, što je povećanje od 9,9 odsto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Komentarišući devetomesečnu neto dobit, Messina ističe da je “posredi najbolji rezultat za prvih devet meseci u poslovnoj godini od 2008. godine, zahvaljujući solidnim rezultatima poslovanja u osnovnoj delatnosti”.

“Time smo ostvarili već 82 odsto ukupne neto dobiti zabeležene u 2018. godini”, dodao je Messina.

Prihodi su u razdoblju od januara do septembra smanjeni za 0,8 odsto u odnosu na isto razdoblje lani, na 13,58 milijardi evra, pokazao je poslovni izveštaj.

U poslovnoj 2019. u Intesi očekuju rast neto dobiti u odnosu na 2018. na osnovu rasta prihoda, kontinuiranog smanjenja operativnih troškova i nižih troškova rizika.

Tags
Back to top button