Telekom Srbije preuzeo vodećeg kablovskog operatera u RS – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Telekom Srbije preuzeo vodećeg kablovskog operatera u RS

Kompanija Mtel okončala je proces preuzimanja firme Elta-Kabel Doboj, koja je vodeći kablovski operater na prostoru Republike Srpske. Mtel je ovu informaciju objavio danas na Banjalučkoj berzi.

Na osnovu zaključenih ugovora o prodaji i prenosu 100 odsto udela u društvu Elta-Kabel Doboj, izvršen je upis promene udela u vlasništvu u registar poslovnih subjekata, čime je Mtel a.d. Banjaluka postao vlasnik 100 odsto udela vlasništva u društvu Elta-Kabel Doboj – navodi se u saopštenju.

Konkurencijsko veće BiH nedavno je uslovno odobrilo Mtelu preuzimanje Elta-Kabela. Nije objašenjeno šta znači “uslovno” odobrenje.

Većinski vlasnik Mtela je Telekom Srbija koji će steći nazapamćenu medijsku moć u ovom delu BiH. Većinski vlasnik Telekoma Srbija je država Srbija.

Mtel je prošle godine kupio kompanije Telrad Net Bijeljina i Blicnet Banjaluka, koje od januara ove godine posluju u njegovom sastavu.

Inače, Mtelove akvizicije deo su regionalne ekspanzije Telekoma Srbija. Ova kompanija kupila je niz kablovskih operatera u Srbiji, a jača svoju poziciju u BiH i Crnoj Gori, dok pokušaj ulaska na tržište Albanije nije bio uspešan.

Najveći regionalni konkurent Telekoma Srbija, United Grupa, pre nekoliko dana je kupila jednog od vodećih telekom operatera u Hrvatskoj – Tele2.

Izvor: Biznis.ba

Tags
Back to top button