Novi mandati za članove Uprave NLB banke Montenegro – Bankar.rs
BANKEINOSTRANE BANKESVE VESTI

Novi mandati za članove Uprave NLB banke Montenegro

Odbor direktora NLB Banke AD Podgorica je na redovnoj sednici održanoj 1. avgusta 2019. godine doneo odluku o produženju ugovora sa Dinom Redžepagićem, na poziciji izvršnog direktora odgovornog za organizacione jedinice za poslovanje sa građanima i pravnim licima, informacione tehnologije i inovacije.Mandat se produžava na četiri godine, počevši od 1. septembra 2019. godine.

Na istoj sednici, doneta je odluka o produženju ugovora sa Martinom Leberleom, aktuelnim glavnim izvršnim direktorom NLB Banke. Martinu Leberleu aktuelni mandat ističe u februaru 2020. godine, a produžen je do januara 2024. godine.

Povodom donetih odluka, Archibald Kremser, predsednik Odbora direktora NLB Banke AD Podgorica je istakao: “Rezultati koje NLB Banka ostvaruje poslednjih godina pokazuju unapređenje u svim segmentima poslovanja i potvrda su da pravi tim vodi banku. Verujem u potencijal crnogorskog tržišta i da će Uprava NLB Banke u Crnoj Gori biti spremna da odgovori svim izazovima na putu ostvarenja strateških i poslovnih rezultata sa krajnjim ciljem unapređenja kvaliteta usluge na dobrobit klijenata. Kao NLB Grupa, ostajemo posvećeni ovom regionu, kao našoj kući.”

Martin Leberle, glavni izvršni direktor, predsednik Uprave i član Odbora direktor NLB Banke AD Podgorica, pridružio se NLB Grupi u februaru 2016. godine. Povodom odluke o produženju ugovora, Martin Leberle je izjavio: “Počastvovan sam poverenjem koje mi ukazuje NLB Grupa i podrškom i poštovanjem našeg tima u Crnoj Gori. Radujem se što ću moći da nastavim sa unapređenjem naših proizvoda i usluga, pripremajući našu banku za izazovnu budućnost. Tehnološki izazovi bankarske industrije kao i razvoj našeg tržišta zahtevaju ne samo ulaganja u tehnologiju, već pre svega u obrazovanje i znanje našeg tima.“

Dino Redžepagić je aktivan u crnogorskom bankarskom sektoru već osamnaest godina. U NLB Grupi je angažovan od 2003. godine na rukovodećim pozicijama sa primarnom odgovornošću za prodaju i marketingu. Od 2011. godine obavlja funciju izvršnog direktora NLB Banke AD Podgorica, odgovornog za prodaju i inovacije.

 

Novi mandati članovima Uprave stupaju na snagu nakon odobrenja od strane Centralne banke Crne Gore.

Tags
Back to top button