Mali: Štedišama rok do 23. decembra da pribave dokumentaciju o staroj deviznoj štednji – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKESLIDERSVE VESTI

Mali: Štedišama rok do 23. decembra da pribave dokumentaciju o staroj deviznoj štednji

Ministar finansija Srbije Siniša Mali obrazlagao je u Skupštini Srbije Zakon o regulisanju javnog duga Srbije po osnovu neisplaćene devizne štednje građana.

Građani koji ostvaruju prava na isplatu stare devizne štednje, a nisu uspeli da ispune zakonsku obavezu i pribave potrebnu dokumentaciju do 23. juna, imaće dodatnih šest meseci za pribavljanje dokaza, izjavio je ministar finansija Srbije Siniša Mali.

Obrazlažući u Skupštini Srbije Zakona o regulisanju javnog duga Srbije po osnovu neisplaćene devizne štednje građana položene kod banaka čije je sedište na teritoriji Srbije i njihovim filijalama na teritoriji bivše SFRJ, Mali je izrazio nadu da će do 23. decembra 2019. građani uspeti da pribave dokumenta iz bivših jugoslovenskih republika, kojima će utvrditi pravo na isplatu devizne štednje.

“Potvrđivanjem Konvencije o uzajamnoj administrativnoj pomoći očekujemo da ćemo smanjiti rizik od izbegavanja plaćanja poreza, jer povećavamo broj zemalja sa kojima razmenjujemo podatke o izbegavanju dvostrukog oporezivanja”, rekao je ministar Mali.

Konvencija ima 128 potpisnica i stupiće na snagu 1. decembra 2019.

Poslanici Skupštine Srbije počeli su danas četrnaesto vanredno zasedanje, razmatranjem dva predloga zakona iz oblasti finansija, dok će u nastavku razmatrati Predlog zakona o trgovini i izmene Zakona o elektronskoj trgovini, kao i Predlog zakona o robnim rezervama.

Izvor: Novosti

Tags
Back to top button