Na akcijama Komercijalne banke za 15 dana moglo se zaraditi preko 1000 evra – Bankar.rs
ANALIZEBANKEDOMAĆE BANKEFOREXSLIDERSVE VESTI

Na akcijama Komercijalne banke za 15 dana moglo se zaraditi preko 1000 evra

Ko je pre samo dve nedelje kupio akcije Komercijalane banke za 5.000 evra danas je mogao da zaradi više od 1.100 evra. Akcija Komercijalne banke čija je prodaja u toku i čije je okončanje najavljeoa do kraja godine, skočila je naime od 26. juna do danas za oko 23 odsto – sa 2.700 dinara na 3.400 dinara.

Deonica ove banke svakodnevno je rasla u u poslednje dve nedelje, a najveći dnevni skok je iznosio 3,8 odsto. Rast cene pratio je dnevni promet akcijama u iznosu i do 63 miliona dinara. Deonica Komercijalne banke nastavila je da raste i jutros. U prvom satu trgovanja akcija je zabeležila rast od 0,27 odsto.

Inicijalna kapisla za pozitivno kretanje deonice Komercijalne banke svakako je intenziviranje prodaje ove banke i odlučnost države da joj pronađe novog vlasnika. Ono što je, međutim, prethodilo svakodnevnom kontinuiranom skoku deonice jeste to što je država na berzi kupila 6,8 odsto akcija “Komercijalne banke” za 43,7 miliona dinara od njena dva akcionara DEG i SVED fonda.

Država je na berzi 26. juna kupila ukupno 1.159.000 akcija po ceni od 4.447 dinara za svaku deonicu. Na taj način Srbija je započela da ispunjava svoju obavezu koja je deo aktuelne prodaje Komercijalne banke, a koja je utvrđena je još 2006. godine.

Prva faza privatizacije Komercijalne banke i prikupljanje pisama o zainteresovanosti je završena. Ministar Siniša Mali nedavno je otkrio da su ispravne ponude šest zainteresovanih investitora. Okončanje prodaje banke je najavljeno do kraja ove godine.

Izvor: Blic

Tags
Back to top button