Srbijagas do dividende nakon ulaska u Gas-Promet Istočno Sarajevo – Bankar.rs
KOMPANIJEMAKROEKONOMIJASVE VESTI

Srbijagas do dividende nakon ulaska u Gas-Promet Istočno Sarajevo

Javno preduzeće Srbijagas Novi Sad osetiće slast dividende iz Gas-Prometa Istočno Sarajevo-Pale neposredno nakon što je postavilo svoje ljude u ovu kompaniju.

Akcionari Gas-Prometa na Skupštini održanoj 26. juna odlučili su o isplati dividende u ukupnom iznosu od 248.545,72 KM.

Prošlogodišnja dobit društva u iznosu od 276.161,91 KM raspoređena je za isplatu dividende akcionarima u iznosu od 108.545,72 KM, dok se preostatak dobiti od 140 hiljada KM prenosi kao neraspoređena dobit u narednu poslovnu godinu.

Istovremeno, neraspoređena dobiti iz ranijih godina u visini od 140 hiljada KM raspoređuje se za isplatu dividende što zajedno sa iznosom izdvojenim za ovu namenu iz prošlogodišnje dobiti ukupno iznosi 248.545,72 KM.

Ostali deo prošlogodišnje dobiti raspoređuje se u visini od 5 odsto u zakonske rezerve društva (13.808,10 KM), te takođe u visini od 5 odsto u statutarne rezerve (13,808,10 KM).

Na istoj Skupštini imenovani su novi članovi Upravnog odbora društva – Milan Đukić iz Novog Sada, Jovo Karan iz Istočne Ilidže i Igor Milanović iz Mrkonjić Grada.

Srbijagas je nedavno ušao u vlasništvo Gas-prometa i postao njegov najveći pojedničani akcionar sa udjelom od 39,1 odsto nakon što su rešeni imovinsko-pravni odnosi dva preduzeća, izveštava Indikator.ba.

Tags
Back to top button