EU daje 600.00 evra za pomoć razvoja malih i srednjih preduzeća – Bankar.rs
KOMPANIJEMAKROEKONOMIJASVE VESTI

EU daje 600.00 evra za pomoć razvoja malih i srednjih preduzeća

Razvojni program EU PRO objavio je javni poziv za organizacije za podršku poslovanju, vredan ukupno 600.000 evra.

Cilj poziva je podrška projektima koji treba da doprinesu konkurentnosti i održivosti poslovanja malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u regionu Šumadije i zapadne Srbije, kao i južne i istočne Srbije.

Poziv pod nazivom Unapredi poslovanje preduzeća trajaće do 10. jula, a namenjen je podršci projektima koji treba da doprinesu unapređivanju proizvodnih procesa i kvaliteta proizvoda i usluga, ali i u sertifikaciji i uvođenju relevantnih standarda i konkretnih aktivnosti usmerenih ka osvajanju novih tržišta.

Menadžerka projekta EU PRO Olivera Kostić kaže da je reč o javnom pozivu koji se sprovodi u okviru EU PRO Programa koji finansira Delgacija EU, a sprovodi se u partnerstvu sa Vladom Srbije u 99 lokalnih samopurava u dva upravna regiona, Šumadija i zapadna Srbije, i južna i istočna Srbija.

“Ciljna grupa ovog javnog poziva jesu organizacije za podršku poslovanju. To mogu biti regionalne razvoje agencije, privredne komore, poslovna udruženja, biznis inkubatori, naučno-istraživačke institucije, sve organizacije koje u svom statutu imaju podršku preduzećima i preduzetnicima kao ciljeve svojih aktivnosti”, rekla je Kostićeva.

Pomoć se, precizira, odnosi na jasne rezultate koji će se videti na nivou preduzeća i preduzetnika.

“Ono što želimo da postignemo ovim pozivom jeste da preduzeća i preduzetnici u svojim lokalnim zajednicima unaprede svoju konkurentnost i održivost, koje će na kraju rezultirati novim radnim mestima”, navodi Kostićeva.

Izvor: B92

Tags
Back to top button