NLB: Članovima uprave veće plate, deoničarima 142 miliona evra dividende – Bankar.rs
BANKEINOSTRANE BANKESLIDERSVE VESTI

NLB: Članovima uprave veće plate, deoničarima 142 miliona evra dividende

Deoničari Nove ljubljanske banke (NLB) potvrdili su predlog o raspodeli dobiti, prema kojoj je za dividende izdvojeno 142,6 miliona evra ili 7,13 evra bruto po deonici.

Skupština Nove ljubljanske banke (NLB) je popunila devetočlani Nadzorni odbor, koji je u postojećem sastavu upravi već povećao plate. Glavna skupština pristala je uključiti Marka Williama Lanea Richardsa, Shrenika Dhirajlala Davdu i Gregora Roka Kastelića sa četverogodišnjim mandatom postojećim nadzornicima Primožu Karpetu, Alexandru Bayeru, Davidu Ericu Simonu, Laszlu Urbanu i Petru Grozniku. Ponovno je potvrdila mandat nadzornika Andreasa Klingna, izvestio je RTV Slovenije.

Deoničari su upoznati s prošlogodišnjim primanjima rukovodstva. Predsednik Uprave Blaž Brodnjak prošle je godine primio 192.101 evra, član Uprave Andreas Burkhardt 210.230 evra, član Uprave Archibald Kremser 209.595 evra i član Uprave Laszlo Pelle 202.589 evra.

Predsednik Nadzornog odbora NLB Carpe izjavio je novinarima da je uprava zaključila raspravu o budućim nagradama. Dodao je kako su zaključili anekse ugovora koji “određuju novi nivo plata, potkrepljen analizama”.
Novi, veći bruto iznosi kreću se od 340.000 do 420.000 evra bruto godišnje, otkrio je.

Kako je Karpe objasnio u saopštenju za štampu nakon skupštine, ta odluka, koja je stupila na snagu u junu, nije čekala nadzorni odbor u novom sastavu jer se proces odvija već duže vreme. “Na kraju smo postigli konsenzus, ali htjeli smo osigurati stabilnu i motivisanu upravu“, naglasio je, dodajući kako “ne razmišljaju o promenama u upravi”.

Prisustni deoničari su podržali predlog o podeli prošlogodišnje dobiti od 194,49 miliona evra. Za dividende će biti izdvojeno 142,6 miliona evra, 51,89 miliona evra će ostati neraspoređeno i biće prenesena dobit.

 

Tags
Back to top button