Bred Kivel EY svetski preduzetnik godine – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Bred Kivel EY svetski preduzetnik godine

Bred Kivel (Brad Keywell), predsednik i CEO kompanije Technologies Inc. proglašen je EY Svetskim Preduzetnikom za 2019. godinu na svečanoj ceremoniji u Monte Karlu.

Ove godine u trci za najprestižnije priznanje u preduzetništvu našlo se 57 nacionalnih pobednika i nosilaca priznanja EY Preduzetnik godine iz 47 zemalja.

Bred Kivel,  nakon što je osnovao šest uspešnih kompanija, 2014. godine osnovao je Uptake Technologies Inc. Kompanija analizira podatke senzora na industrijskim mašinama i opremi kako bi unapred alarmirala svoje klijente ukoliko određena oprema nije na optimalnom nivou funkcionisanja. Softver koji su razvili kompanijama može da uštedi milione dolara tako što će im omogućiti da bolje prate rad svojih mašina.

„Preduzetništvo se ne odnosi samo na razbijanje kalupa, već i na pravljenje istog kako bismo pronašli intuitivni i direktniji put do cilja. Revolucija u prikupljanju podataka i prediktivni uvid u prekid globalne industrije tek počinje. Cilj mi je da stvorim dugoročno održiva rešenja za neke od gorućih ekonomskih i socijalnih izazova na svetu. Veoma sam ponosan što sam prepoznat na ovaj način“, rekao je Bred Kivel, nosilac priznanja EY Svetski Preduzetnik godine 2019.

Našu zemlju na ovogodišnjem izboru za EY Svetskog Preduzetnika godine predstavljao je Dejan Papić, osnivač i vlasnik kompanije Laguna.

Izvor: BIZLife

Tags
Back to top button