Ipak se neće plaćati ulazak kolima u centar Beograda – Bankar.rs
ANALIZESLIDERSVE VESTI

Ipak se neće plaćati ulazak kolima u centar Beograda

Nije prošlo ni nedelju dana od kada je Sekretarijat za saobraćaj raspisao javnu nabavku za izradu studije „Upravljanje saobraćajem u Beogradu kroz model tarifiranja pristupa centralnoj zoni“, a u utorak ju je već obustavio. Kao razlog navode da se nisu stekli uslovi za realizaciju tendera.

Vest da Grad u bliskoj budućnosti razmatra naplatu ulaska motornih vozila u centar grada iznenadila je žitelje i stručnu javnost. Saobraćajni eksperti bili su protiv toga, tvrdeći da je nerealno naplaćivati ulazak u centar, ako se građanima ne ponudi alternativa. A nju Beograd nema. Usledila je obustava tendera vrednog 10 miliona dinara.

„Sekretarijat za saobraćaj je, kao naručilac, utvrdio da prestaje potreba za izradom studije, s obzirom na to da se nisu stekli preduslovi za realizaciju. Odnosno, još nije uspostavljen visokokapacitetni sistem javnog prevoza u Beogradu, kao i da je u toku realizacija saobraćajno-infrastrukturnih projekata. Iz ovih razloga je Sekretarijat za saobraćaj obustavio predmetni postupak javne nabavke“, navodi se u obrazloženju, prenele su Večernje novosti.

U prestonici nisu završeni bitni infrastrukturni projekti, poput izgradnje metroa i tunela Savska – Dunavska padina. Tako bi se lakše saobraćaj izmestio iz centra, a sugrađanima ponudila alternativa.

 

Tags
Back to top button