Kompaniji RealMarket ambasadorsko mesto u “Startup Genome“ – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Kompaniji RealMarket ambasadorsko mesto u “Startup Genome“

Srbija će, kao sedište dva od deset najrazvijenijih blokčejn startap ekosistema na svetu, ubuduće imati zvanične predstavnike u „Startup Genome“.

U ime kompanije RealMarket Jovan Tišma obavljaće dužnost ambasadora ekosistema Beograd u ovoj američkoj organizaciji koja već deceniju analizira startap klimu širom planete.

On će kao ambasador biti zadužen za unapređenje, razvoj i promociju lokalnog ekosistema na globalnom nivou, što će uvećati šansu za ulaganje i dalji napredak.

Startap ekosistem Beograd-Novi Sad ove godine se prvi put našao među izdvojena 54 takva sistema na planeti po oceni “Startup Genoma”, čime je potvrđeno da je Srbija na pravom putu da postane jedan od lidera u IT industriji u Evropi.

U poslednjem izveštaju o stanju svetskih startap ekosistema kao najveća prednost ekosistema Beograd – Novi Sad istaknut je pristupačan i kvalitetan inženjerski kadar, dok su video igre i blokčejn označeni kao najsnažniji i najrazvijeniji sektori. U oba sektora Beograd i Novi Sad su među 10 najboljih na svetu.

Najkredibilnija svetska organizacija u ovoj oblasti odala je odala priznanje i ekosistemu Novi Sad imenovanjem Marije Batić iz IT engine za ambasadora.

RealMarket je kompanija koja kreira napredna rešenja za poslovne probleme primenom blokčejn tehnologije i veštačke inteligencije. RealMarket je u procesu prijema u „Digital Knights“ i nalazi se u 0.5% najboljih timova koji su ikada aplicirali za članstvo u ovoj organizaciji.

Tags
Back to top button