Apple uskoro gasi iTunes? – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Apple uskoro gasi iTunes?

Ovogodišnje izdanje Appleove rayvojne konferencije WWDC otvara se sutra u kalifornijskom San Joseu. Na samom početku očekuje se predstavljanje novih softverskih proizvoda ove kompanije, pogotovo nadogradnje iOS-a i macOS-a. No u medijima su se sada pojavile i špekulacije o verovatnom gašenju usluge i aplikacije iTunes.

iTunes je lansiran početkom 2001. godine kao platforma za prodaju muzike na tada revolucionaran način – digitalno, pesmu po pesmu. Pod istim imenom danas funkcioniše kako usluga prodaje i slušanja muzike (ali i podcasta, knjiga i video sadržaja), tako i desktop aplikacija na macOS-u i Windowsima koja je nužna za povezivanje iPoda, iPhonea i iPada sa kompjuterom kako bi se na njih prebacili multimedijalni zapisi svih vrsta.

Apple je sada, kako pišu neki američki mediji, odlučio da će iTunes uskoro ugasiti. Trebalo bi se to dogoditi nedugo nakon WWDC-a. Umesto iTunes aplikacije i principa “sve na jednom mestu”, na novom macOS-u bi se trebale pojaviti tri nove aplikacije – Music, TV i Podcasts. Svaka od njih biće posvećena samo jednoj vrsti sadržaja i sa njim povezanih usluga.

Tags
Back to top button