“Lili” hoće da kupi IMR, i to upola cene – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

“Lili” hoće da kupi IMR, i to upola cene

Kompanija “Lili drogerije” ponudila je 354 miliona dinara za kupovinu Industrije motora Rakovica (IMR) u stečaju, objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU).

Ponuda vlasnika “Lili drogerija” Mladena Grujića je ispod 50 odsto procenjene vrednosti IMR-a, pa će o njoj odlučivati Odbor poverilaca Industrije motora Rakovica u stečaju.

IMR se iz stečaja prodaje kao pravno lice, čija je vrednost procenjena na 2,93 milijarde dinara. Ukupna priznata potraživanja poverilaca IMR prevazilaze prodajnu cenu fabrike. Ali, najveće su obaveze, od ukupnih skoro 13 milijardi dinara, prema bivšim radnicima, pišu Novosti.

Nekadašnji proizvodni gigant IMR svojevremeno je upošljavao više od 7.000 radnika. Na prodaju se nudi ceo poslovni kompleks u beogradskoj opštini Rakovica, koji ima ukupno 47 objekata. I ne samo to, već i dva izdvojena kompleksa na dve lokacije u Čajetini – Šljivovica i Ljubiš. “U paketu” ide i celokupna oprema fabrike za proizvodnju motora, traktora i kabina, alati i zalihe materijala za proizvodnju.

Imovinu IMR u Rakovici čini sedam povezanih proizvodnih hala sa 15 objekata mašinogradnje i sedam magacina i skladišta ukupne površine 75.997 kvadrata. Uz to, prodaje se samački hotel od 1.628 kvadrata, upravna zgrada od 3.693 kvadrata i dve trafostanice, gasna stanica i kotlarnica.

Tags
Back to top button