Visa: 11 novih evropskih partnera će implementirati Visa Token Service (VTS) – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

Visa: 11 novih evropskih partnera će implementirati Visa Token Service (VTS)

Visa je objavila da će 11 novih evropskih partnera implementirati Visa Token Service (VTS), kako bi stvorili sigurnije okruženje za kupce koji čuvaju podatke o plaćanju u fajl sa svojim omiljenim trgovcima.

Usvajanje usluge Visa Token od partnera širom Evrope naglašava kako industrija reaguje na zabrinutost potrošača u vezi sa online sigurnošću i kako Visa nastavlja da pokreće inovacije u ekosistemu plaćanja.

Pored povećanja sigurnosti, istekli ili kompromitovani akreditivi za plaćanje mogu se bez poteškoća ažurirati u pozadini od finansijske institucije, čime se eliminiše značajna tačka trenja za potrošače i trgovce.

Usluga Visa Token pokrenuta je 2014. godine kao deo stalne posvećenosti rastu i sigurnosti e- i m-trgovine. Od tada je primećen značajan napredak, sa novim kompanijama, uključujući trgovce, gatewaye i tehnološke kompanije koje su se pridružile programu.

Mark Austin, izvršni direktor, Product Solutions Europe, Visa objašnjava: “Visa je posvećena tome da iskustvo e-trgovine učini sigurnim i jednostavnim za sve u ekosistemu. Integracijom Visa Token Service-a, trgovci i gateway-i za plaćanje više ne moraju čuvati osetljive podatke o računu, što uveliko smanjuje rizik prevare za potrošače koji svoje podatke o karticama čuvaju na mobilnim uređajima, mobilnim aplikacijama ili kod trgovaca u online e-trgovinama. Ovo će pomoći da se plaćanje putem e-trgovine učini sigurnijim, a da se potrošačima omogući bezbrižno plaćanje”.

Novi partneri koji usvajaju program uključuju Adyen, Cardstream, Computop, Datatrans, HiPay, Ingenico/Bambora, Monext, Safecharge, Secure Trading, Wirecard i Worldline.

Tags
Back to top button