Google uveo restrikcije kompaniji Huawei – Bankar.rs
SVE VESTI

Google uveo restrikcije kompaniji Huawei

Američki Google suspendovao je licencu kompaniji Huawei što znači da će kineski proizvođač mobilnih telefona ostati samo na osnovnoj verziji Android operativnog sistema. Prethodno je u četvrtak Trumpova administracija stavila Huawei na crnu listu kompanija.

Kako prenosi Reuters, sledeća verzija Android smart telefona će takođe izgubiti pristup popularnim uslugama, uključujući Google play prodavnicu, G-mail i Youtube aplikacije.

“Huawei će moći da koristi samo javnu verziju Androida i neće moći da dobije pristup vlasničkim aplikacijama i uslugama od Google-a”, rekao je izvor agencije Reuters.

Američka administracija kojom rukovodi predsednik Donald Trump u četvrtak je stavila Huawei na crnu listu, a to povlači mere koje će toj kompaniji izuzetno otežati poslovanje sa američkim partnerima.

Najnoviji potez će, kako se procenjuje, drastično bi otežati poslovanje Huawei-a na tržištu pametnih telefona izvan Kine, s obzirom da će ovom odlukom kineski tehnološki gigant izgubiti pristup ažuriranjima Google-ovog operativnog sistema.

Izvor: slobodnaevropa.org

Tags
Back to top button