EFSE i UniCredit Banka: Dodatnih 10 miliona evra za stambene kredite – Bankar.rs
BANKARSKI PROIZVODIBANKEDOMAĆE BANKEKreditiSLIDERSVE VESTI

EFSE i UniCredit Banka: Dodatnih 10 miliona evra za stambene kredite

Dugoročni partneri, Evropski fond za jugoistočnu Evropu (EFSE) i UniCredit Banka Srbija potpisali su Ugovor o kreditnoj liniji u iznosu od 10 miliona evra. Ova investicija će omogućiti banci da dodatno unapredi pristup finansiranju za klijente koji rešavaju svoje stambeno pitanje širom zemlje.

Druga po veličini banka u Srbiji, UniCredit Banka je takođe i lider u stambenom kreditiranju kada je u pitanju kupovina prvog stana, s obzirom na to da u njenom portfoliju ovakvi krediti čine 85%. Mreža od 72 ekspoziture širom zemlje joj omogućava i da opsluži manje razvijena tržišta sa proizvodom koji je kreiran po meri domaćinstva sa nižim i srednjim prihodima. Finansiranje od strane EFSE-a će omogućiti banci da ponudi opcije finansiranja koje su u skladu sa potrebama ove ciljne grupe.

Predsedavajući Upravnog odbora EFSE fonda Kristof Tiskens je izjavio: “EFSE ima za cilj da promoviše prosperitet pružanjem sredstava za rast i poboljšanje kvaliteta života za one koji bi inače imali poteškoća da obezbede pristupačno finansiranje. UniCredit je pouzdan partner u ovoj misiji od 2013. godine, pomažući nam da dođemo do široke baze mladih koji kupovinom stambenog prostora žele da polože temelje za svoju budućnost.”

Radoje Radovanović, direktor Sektora poslovanja sa stanovništvom UniCredit Banke, je izjavio:” Činjenica je da rešavanje stambenog pitanja predstavlja jedan od prioriteta kako pojedinaca, tako i porodica u Srbiji. Sredstva iz kreditne linije EFSE, pored toga što će nam omogućiti da dodatno unapredimo pristup finansiranju onima koji po prvi put kupuju nekretninu na svoje ime, ona će takođe uticati na rast našeg tržišnog učešća u ovom segmentu.”

Izvor: Bizlife

Tags
Back to top button