Zbog primljenog gola u poslednjoj sekundi pale akcije Ajaksa: Izgubili 100 miliona evra na berzi – Bankar.rs
FOREXSVE VESTI

Zbog primljenog gola u poslednjoj sekundi pale akcije Ajaksa: Izgubili 100 miliona evra na berzi

LONDON – Deonice holandskog fudbalskog kluba Ajaksa izgubile su na vrednosti 15 odsto u četvrtak nakon što je taj klub ispao iz UEFA Lige šampiona.

Ajaks je u sredu izgubio 3:2 od Totenhema i ispao iz daljeg takmičenja zbog golova u gostima.

Njegove akcije, koje su na zatvaranju berze u četvrtak vredele 23,5 funti po komadu, zbog očekivanja da će se lako plasirati u finale takmičenja, pale na 19,65 funti do 11:02 časova juče.

Time je pad vrednosti kluba po tržišnoj kapitalizaciji dostigao gotovo 100 miliona funti (oko 116 miliona €), odnosno njegova tržišna vrednost je sa 430 miliona funti pala na 337 miliona.

Kako B92 istražuje, Ajaksove akcije prethodno su konstantno jačale, prateći tako njihov pobednički hod do polufinala.

Skočile su devet procenata nakon pobede nad evropskim šampionom Realom iz Madrida pri prolazu u četvrtfinale, kao i skoro 10 odsto nakon što je holandski klub eliminisao italijanski Juventus i plasirao se u polufinale.

Težak poraz koštao je holandski klub i 15 miliona evra zbog izgubljenih nagrada, što je otprilike 16 odsto njegovog prihoda u 2018. godini.

Ipak, uprkos ispadanju u dramatičnoj završinici njihovog meča sezone, akcije Ajaksa su ove godine “u zelenom” čak 52 procenta.

Izvor: B92

Tags
Back to top button