P&O Port Dubai će uložiti 30 miliona evra u Luku Novi Sad – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

P&O Port Dubai će uložiti 30 miliona evra u Luku Novi Sad

Novi Sad — Novi vlasnik Luke Novi Sad uložiće u nju 30 miliona evra, što je dva puta više od obaveza po ugovoru iz procesa privatizacije, rekao je direktor te firme.

To je, nakon zvaničnog potpisivanja ugovora o privatizaciji “Luke Novi Sad”, izjavio izvršni direktor preduzeća P&O Port Dubai, Rado Antolović, koji je istakao da će novac biti uložen kako bi se obezbedio visok nivo poslovanja novosadske luke.

“Povezivanjem s našim operaterima širom Evrope možemo da obezbedimo dodatnu vrednost za Luku Novi Sad”, rekao je Antolović.

On je istakao da ceni posvećenost i razumevanje predsednika Srbije, Aleksandara Vučića, i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorane Mihajlović, za veliki značaj Dunava, kao jednog od ključnih logističkih čvorišta Evrope.

Ministarka Mihajlović izrazila je zadovoljstvo što je privatizacija uspešno okončana i ukazala da je to prvo veliko ulaganje u vodni saobraćaj nakon više od 30 godina.

Istakla je da je važna vest da će novi vlasnik uložiti dvostruko više nego što je njegova obaveza po Ugovoru iz procesa privatizacije.

“Kada pričamo o infrastrukturi, uvek govorimo o železnicama, aerodromu i putevima, a vodni saobraćaj i vodne koridore stalno stavljamo sa strane. Tako je bar bilo prethodnih decenija”, rekla je Mihajlovićeva i najavila da će Vlada Srbije uložiti 200 miliona evra u uređenje Dunava i Save, kao i lučkih infrastruktura.

Dodala je da slede ulaganja u luke Smederevo, Beograd i Sremska Mitrovica.

Izvor: B92

Tags
Back to top button