Bitcoin otišao iznad 6.000 dolara – Bankar.rs
KRIPTOVALUTESVE VESTI

Bitcoin otišao iznad 6.000 dolara

Bitcoin je juče premašio granicu od 6.000 dolara prvi put od novembra prošle godine. Na trgovinskoj platformi Bitfinex u utorak u podne cena je bila 6.239 dolara. Analitičar Robert Sluymer iz istraživačke kompanije Fundstrat, smatra da treba očekivati dalji rast kriptovalute.

Prema njegovom mišljenju, čak i nakon očekivanog probijanja raspona u prvom kvartalu, bitcoin je samo “u ranim fazama dugoročnog oporavka”.

Potražnju su, izemđu ostalog, obezbedile tradicionalne investicione kompanije.

“Bitcoin testira kratkoročne nove maksimume jer opšte institucionalna izloženost postaje sve snažnija i jača”, rekao je Jehan Chu iz honkongškog Kenetic Capital-a za Bloomberg.

Sve je više institucionalnih investitora zainteresovano za kriptovalute. Fidelity je već pokrenuo servis za čuvanje bitcoina i drugih krptovaluta, a želi omogućiti osobama koje su upoznate s tom temom trgovinu kriptovalutama “u nekoliko nedelja”, prenosi SEEbiz.

Prošle godine, američki menadžer imovine je osnovao Fidelity Digital Assets kako bi zadovoljio rastuću potrebu za sigurnim trgovanjem kriptovalutama i njhovim čuvanjem.

Raspoloženje je takođe podstakla vest da Facebook razgovara sa dobavljačima finansijskih usluga i online maloprodajom da zajednički pokrenu kriptovalutu koja je povezana sa društvenom mrežom.

Nakon bitcoin-a i druge velike kriptovalute, kao što su Ethereum ili bitcoin cash, takođe su nedavno dobile na snazi.

Tags
Back to top button