Sedište Aerodroma Srbije se seli u Niš – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Sedište Aerodroma Srbije se seli u Niš

Direktor privrednog društva “Aerodromi Srbije” Mihajlo Zdravković očekuje da će do kraja maja sedište tog preduzeća biti preseljeno u Niš.

Uslovi za to su se, rekao je Zdravković za RTS, stekli nedavnim usvajanjem izmena Zakona o upravljanju aerodromima u Skupštini Srbije.

Aerodrom u Nišu je najveći u mreži malih aerodroma Srbije, a pored aerodroma “Morava”, u sastavu je preduzeća “Aerodromi Srbije”.

“Zahvaljujući angažovanju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, usvojen je novi Zakon u skupštini koji je omogućio da se i sedište privrednog društva ‘Aerodromi Srbije’ prebaci za Niš. Ostaje nam donošenje internih akata i ocekujemo da celokupan taj proces bude završen do kraja maja”, rekao je Zdravković.

Napomenuo je da se najvažniji planovi za niški aerodrom pre svega tiču poboljšanja kvaliteta prihvata i otpreme vazduhoplova u smislu završetka ALS sistema.

“S druge strane, komfor putnika je nešto na čemu moramo raditi. Terminalna zgrada mora da dobije jedan novi izgled. U toku je izrada tehničko-projektne dokumentacije”, dodao je Zdravkovic.

Aerodrom “Morava” trebalo bi da proradi na leto, a Zdravković kaže da je terminalna zgrada aerodroma tog aerodroma novije generacije u odnosu na zgradu niškog aerodroma.

“I tamo su intenzivni radovi i priprema celikupne dokumentacije i procedura neophodnih za osposobljavanje tog aerodroma za civilni saobraćaj. I na niškom aerodromu se intenzivno radi na pripremanju linija od posebnog interesa”, rekao je Zdravković.

Naveo je da se u julu očekuje pokretanje 12 novih nekomercijalnih linija od javnog interesa sa niškog aerodroma.

“Aerodrom ‘Ponikve’ i nekoliko desetina malih sportskih aerodroma, u skladu s nacionalnim programom i ostalom dokumentacijom, imaće svoju budućnost u okviru ‘Aerodroma Srbije'”, istakao je Zdravković.

Tags
Back to top button