“Dan otvorenih vrata“ u Narodnoj banci Srbije – Bankar.rs
NBSSVE VESTI

“Dan otvorenih vrata“ u Narodnoj banci Srbije

Narodna banka Srbije u subotu, 6. aprila, od 10 do 16 časova obeležava manifestaciju „Dan otvorenih vrata“. Toga dana najširoj javnosti biće otvorena vrata zgrade u Ulici kralja Petra 12.

U izložbeno edukativnom prostoru Narodne banke Srbije, posetioci će imati priliku da pogledaju osnovnu izložbenu postavku „Novac na tlu Srbije“, kao i tematske izložbe „Falsifikati“ i „Izrada kovanog novca – od idejnog rešenja do realizacije“.

“Posetioci će moći da provere verodostojnost svoje novčanice kroz lupu i UV lampu za proveru zaštitnih elemenata novčanica, podignu zlatnu polugu, proprate proces kovanja novca na presi za ručno kovanje novca, koja je napravljena po uzoru na presu iz 19. veka, kao i da se slikaju za novčanicu sa sopstvenim likom”, najavili su u NBS.

Stručni tim NBS iz Sektora za platni sistem, kroz interaktivne diskusije, upoznaće zainteresovane posetioce, između ostalog, i sa inovacijama u oblasti plaćanja – sistemom za instant plaćanja. Sesije na pomenutu temu su predviđene u 11, 13 i 15 časova.

Tags
Back to top button