Rađa se finansijski gigant težak bilion evra? – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Rađa se finansijski gigant težak bilion evra?

Alians SE istražuje mogućnost kombinacije svog upravljanja imovinom sa DWS grupom u vlasništvu Dojče Banke, kako bi stvorio nacionalnog lidera u aktivnom upravljanju novcem, tvrde za Blumberg izvori upoznati s tom temom.

Osiguravač sa sedištem u Minhenu razmatra izvodljivost dogovora s najvećim nemačkim zajmodavcem kako bi se stvorilo preduzeće s 1,17 biliona evra imovine (1,33 biliona dolara) pod upravljanjem, rekli su izvori koji su hteli da ostanu anonimni.

Oni tvrde da su Aliansove rasprave u ranoj fazi i ne mogu dovesti do bilo kakvih formalnih razgovora ili dogovora. DWS je jedan od dragulja u Dojče Banku, a zajmodavac nerado prodaje svoje udele u jedinicama koje kotiraju na berzi, prenosi SEEbiz.

Ipak, takva transakcija mogla bi pomoći banci u finansiranju spajanja s Komercbankom. Zajmodavac bi morao dobiti oko 8 milijardi evra za troškove restrukturiranja i revalorizaciju određene imovine, ako se odluči za kombinaciju sa svojim suparničkim konkurentom, kaže analitičar DZ banke Kristijan Koh.

Tags
Back to top button