Doneta odluka o emisiji akcija za prodaju Atlas banke – Bankar.rs
INOSTRANE BANKESLIDERSVE VESTI

Doneta odluka o emisiji akcija za prodaju Atlas banke

Privremena upravnica Atlas banke, Tanja Terić donela je odluku o emisiji običnih akcija za prodaju te finansijske kompanije, u ukupnom obimu od 22 miliona evra.

Terić je u obaveštenju, objavljenom na sajtu banke, kazala da je odluku o emisiji akcija za prodaju Atlas banke u skladu sa članom Zakona o bankama donela u četvrtak.

“Radi se o 88,71 hiljadi akcija pojedinačne nominalne vrednosti 248 evra”, navodi se u obaveštenju.

U oglasu se navodi da će se emisija smatrati uspešnom ukoliko se u roku određenom za upis i uplatu akcija, upiše i uplati celokupan broj emitovanih akcija.

“Emitent zadržava pravo prekida roka za upis i uplatu, ukoliko se pre isteka roka upišu i uplate sve akcije”, dodaje se u obaveštenju.

Terić je obavestila zainteresovane da kupovinu akcija te emisije mogu obaviti u periodu od 20 dana počev od prvog radnog dana od objave oglasa.

“Zainteresovani imaju pravo uvida u Prospekt na internet stranici Atlas banke u privremenoj upravi, www.atlasbanka.com”, precizira se u oglasu.

Prodaja akcija će se obaviti preko investicionog društva na regulisanom tržištu.

Prethodno nije uspela zatvorena emisija akcija za dokapitalizaciju Atlas banke od 22 miliona evra, kroz uloge postojećih akcionara. Odluka o zatvorenoj emisiji, koja je važila samo za postojeće akcionare, doneta je 16. januara, a sam proces je počeo tri dana kasnije. Ti vlasnici akcija mogli su da, na osnovu zakonskog prava preče kupovine, učešćem u javnom pozivu kupe deo od 88,71 hiljadu akcija pojedinačne nominalne vrednosti 248 evra, kojom je pokrivena dokapitalizacija u iznosu od 22 miliona evra.

Tags
Back to top button