Prekinuti razgovori s Deltom, Sava centar ide na koncesiju – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Prekinuti razgovori s Deltom, Sava centar ide na koncesiju

Najveći kongresni centar i dalje je gubitaš, a Grad Beograd traži strateškog partnera. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će biti pokrenut postupak za izbor koncesionog partnera za rekonstrukciju i upravljanje objektima Sava centra i dodao da očekuje da taj postupak bude završen do kraja godine, a da će 2020. početi radovi na obnovi.

Obraćujući se odbornicima u Skupštini Beograda, Vesić je rekao da je suština koncesije da imovina Sava centra ostane u vlasništvu Grada, a isto tako i sve što partner bude uložio.

“Tražimo novog partnera koji bi uložio novac, Nadamo se da ćemo dobiti više ponuda. Mislimo da je ovaj postupak ‘čistiji’ i za partnera i za Grad Beograd”, rekao je Vesić i izrazio očekivanje da će postupak za izbor partnera trajati šest do osam meseci.

Podsetio je da je Skupština grada u prošlom sazivu pokrenula postupak za izbor partnera za osnivanje zajedničkog privrednog društva za rekonstrukciju i upravljanje objektima JP Sava centar, po modelu javno-privatnog partnerstva, ali je, dodao je, samo kompanija Delta holding dostavila ponudu koja je ocenjena kao neprihvatljiva, a da je nakon toga otvoren pregovarački postupak na koji Grad ima pravo po zakonu, kako bi ponudu učinio prihvatljivom, prenosi Tanjug.

“Razgovori su trajali nekoliko meseci, ali nismo uspeli da se dogovorimo… Odluka kojom smo prekinuli ovaj postupak nije usmerena protiv kompanije Delta holding, koju pozivam da učestvuje i u narednom procesu koji ćemo pokrenuti”, rekao je Vesić, navodeći da je za rekonstrukciju Sava centra potrebno izmedju 25 i 30 miliona evra.

Tags
Back to top button