Beleže gubitke, a akcije im skočile 8.500% za pet godina – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Beleže gubitke, a akcije im skočile 8.500% za pet godina

Rastom akcija od neverovatnih 8.563 odsto u poslednjih pet godina kineska kompanija Ding Yi Feng (DYF) pojela je konkurenciju. Time je privukla svetske fondove vredne nekoliko milijardi evra da kupe njene akcije.

Međutim, kako piše Blumberg, ta kompanija je jedna od najvećih investicionih misterija, u čiji uspeh stručnjaci nisu baš uvereni.

Investiciona kompanija smeštena na 66. spartu najvišeg nebodera u Hong Kongu u sedam od osam godina svog postojanja beleži finansijske gubitke te, kako je objasnio Li Yuanrong, s njenim brojkama „nije moguće da je ostvarila toliki rast akcija’.

Osim toga, neke DYF-ove investicije čine dugu listu ekstremnih i neobjašnjivih promena vrednosti akcija koje su bile pretnja za reputaciju Hong Konga kao jednog od najboljih finansijskih tržišta.

Član uprave DYF-a Sui Guangyi u kompaniju je počeo da ulaže 2015. kada se DYF zvao Kineski investicioni fond. Nakon što je lane postao član uprave, zamenio je ceo menadžment kompanije i dva je puta promenio ime kompanije. Njegov udeo od 16 odsto u kompaniji danas iznosi oko 600 miliona dolara, prenosi Jutarnji.

Tags
Back to top button