Crédit Agricole Grupa ostvarila 6,8 milijardi evra neto prihoda u 2018.godini – Bankar.rs
INOSTRANE BANKESVE VESTI

Crédit Agricole Grupa ostvarila 6,8 milijardi evra neto prihoda u 2018.godini

Crédit Agricole Grupa ostvarila je neto prihod u ukupnom iznosu od 6,8 milijardi evra u 2018. godini, što predstavlja rast od 4,7 odsto u poređenju sa 2017. godinom.

Odličan nivo akvizicije klijenata tokom godine, posebno u poslovanju sa stanovništvom u Francuskoj i Italiji (1,8 miliona u novim poslovnim odnosima) i nastavak rada na unakrsnoj prodaji su neutralisali negativne efekte niskih kamatnih stopa, slabog ekonomskog rasta u Evropi i nepovoljnog tržišnog okruženja u četvrtom kvartalu, i ostvarili rast prihoda.

U skladu sa srednjoročnim planom “Strateška ambicija 2020”, stabilan, raznovrstan i profitabilan poslovni model Grupe doveo je do organskog rasta u svim poslovnim linijama, uglavnom kroz sinergiju između specijalizovanih poslovnih linija i maloprodajnih mreža, i osigurao visok nivo operativne efikasnosti uz stvaranje uslova za ulaganje u razvoj.

S&P Global Ratings je 19. oktobra 2018. povećao dugoročni kreditni rejting Crédit Agricole Grupe i njenih glavnih podružnica za jedan stepen sa A na A +, sa stabilnim izgledima, uračunavši poboljšanje u profilu rizika Grupe i kapacitetu otpornosti, uprkos manje povoljnom okruženju za aktivnosti koje obavlja.

Finansijska stabilnost je dodatno porasla u četvrtom kvartalu uz poboljšanje adekvatnosti kapitala CET1 od +0,1 procentnih poena na 15,0%, što je za 550 baznih poena iznad zahteva regulatora.

Tags
Back to top button