Rekordni prihodi Hermesa, čak 6 milijardi evra u 2018. – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Rekordni prihodi Hermesa, čak 6 milijardi evra u 2018.

Prihodi francuskog proizvođača luksuznih artikala Hermes dostigli su u 2018. godini rekordnih gotovo šest milijardi evra zahvaljujući kontinuirano snažnoj potražnji za njegovim torbama, posebno u Kini.
U Hermesu su 7,5-postotni rast prihoda, na 5,966 milijardi evra, ocenili ‘posebno zdravim, utemeljenim uglavnom na obimu prodaje, a manje na uticaju valutnih kurseva koji su zapravo zakočili njihove poslovne rezultate’.

“Kada se uzme u obzir nesigurno globalno okruženje, jako sam zadovoljan uspehom Hermesa”, zaključio je izvršni direktor Axel Dumas.

Najsnažniji je rast prihoda – za 14 posto kada se isključe promene valutnih kurseva – kompanija je zabeležila u Kini i zemljama južne Azije. Prihodi od prodaje proizvoda od kože, uključujući torbe, porasli su 9,4 posto zahvaljujući proširenim proizvodnim kapacitetima. Hermes generiše približno polovinu prihoda prodajom tih proizvoda.

Najveći je rast prihoda zabeležilo odeljenje odeće i modnih dodataka, za 14,1 posto, s više od petine udela u ukupnim prihodima. Zaoštrene trgovinske napetosti očito ne zadaju probleme francuskoj grupi budući da su njeni prihodi u četvrtom tromesečju preskočili 10,1 posto.

Tags
Back to top button