Najbogatiji čovek u Aziji za jedan dan zaradio više od 3 milijarde $ – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Najbogatiji čovek u Aziji za jedan dan zaradio više od 3 milijarde $

Masayoshi Son, najbogatiji čovek u Aziji, zbog dobrih rezultata na tržištu kapitala postao je bogatiji za još nekoliko milijardi dolara.

On je osnivač i izvršni direktor SoftBank grupe, koja je svoje poslovanje na japanskoj berzi u četvrtak zatvorila sa 9,962.0 jena vrednosti deonice, što je rast od 17,73 odsto u odnosu na zadnje zatvaranje trgovinskog dana.

Prema zvaničnim podacima s internet stranice kompanije, Son je od 30. septembra 2018. vlasnik čak 231.205.000 deonica japanskog konglomerata, a ako su podaci i dalje tačni, to bi značilo da je on sa zadnjim trgovinskim promenama postao bogatiji za 3,15 milijardi dolara, piše Novac.hr.

Inače, na Fobrsovoj listi, Son se trenutno nalazi na 55. mestu najbogatijih ljudi na svetu, a njegovo bogatstvo procenjeno je na 21,5 milijardu dolara.

Veliki dobici od jučerašnjeg trgovanja nastupili su nakon što je SoftBank grupa objavila, što je jedan od investitora nazvao, ‘veliki povraćaj deonica’.

Naime, grupa je objavila da će otkupiti 112 miliona deonica ukupne vrednosti 600 milijardi jena (oko 5,46 milijardi dolara) u idućih 11 meseci, što predstavlja 10,3 odsto njihovih ukupnih izdatih dionica.

Ova vest došla je nakon objave podatka o rastu prihoda za 50 odsto u prva tri kvartala fiskalne godine.

Tags
Back to top button