Konkurs za dodelu kredita za razvoj turizma u 2019. – Bankar.rs
SVE VESTI

Konkurs za dodelu kredita za razvoj turizma u 2019.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisalo je danas javni konkurs za dodelu kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude u 2019. godini koja se realizuju preko Fonda za razvoj.

Konkursom je predviđena dodela kreditnih sredstava za unapređenje kvaliteta turističke ponude i intenziviranje njenog korišćenja, izgradnju turističke infrastrukture i suprastrukture kao i usklađivanje turističkih kapaciteta sa Zakonom o turizmu.

Pravo da konkurišu za ova sredstva imaju privredna društva registrovana za obavljanje delatnosti u oblasti turizma, preduzetnici koji su registrovani za obavljanje delatnosti u ovoj oblasti i poljoprivredna gazdinstva koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava u skladu sa zakonom.

Zahtev za korišćenje kredita dostavlja se sektoru za turizam Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, a rok za podnošenje je 1. oktobar 2019. godine.

Minimalni iznos kredita za poljoprivredna gazdinstva, preduzetnike i mikro pravna lica je 500 hiljada dinara, a za ostala privredna društva je dva miliona dinara, navedeno je u konkursu.

Tags
Back to top button