Agrokor: Podnete revizije nemaju uticaja na sprovođenje nagodbe – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Agrokor: Podnete revizije nemaju uticaja na sprovođenje nagodbe

Deo poverilaca Agrokora, njih 25, podnelo je Vrhovnom sudu zahtev za izvanrednom revizijom odluke o nagodbi u koncernu, a izvanredna uprava ističe da podnete revizije i postupak koji će se voditi pred Vrhovnim sudom nemaju uticaja na samo sprovođenje nagodbe.

Protiv drugostepene odluke Visokog trgovačkog suda, kojom je potvrđeno rešenje Trgovačkom suda o potvrdi nagodbe, reviziju je podnelo 25 revidenata, potvrdili su Hini iz Agrokora, prenosi SEEbiz. Reč je uglavnom o poveriocima koji su glasali protiv nagodbe.

„Agrokor d.d. (dužnik) podneo je 17. januara 2019. jedan odgovor na sve revizije. Mišljenje je dužnika da je drugostepeni sud, donoseći svoju odluku, potpuno i pravilno utvrdio sve relevantne činjenice, da je na tako utvrđeno činjenično stanje pravilno primenio materijalno pravo te da pri tome nije počinio niti jednu proceduralnu povredu, tako da se revizijama pobijana drugostepena odluka ukazuje u celosti pravilnom i zakonitom”, kaže se u saopštenju upućenom Hini.

Dodaje se da podnete revizije i postupak koji će se povodom njih voditi pred Vrhovnim sudom nema uticaja na sprovođenje Nagodbe.

Radi podsećanja, u julu 2018. za nagodbu su glasali Agrokorovi poverioci s 80,2 posto ukupnih potraživanja. Naime, ukupna potraživanja poverioca s pravom glasa iznosile su 33,76 milijardi kuna, za nagodbu su glasali poverioci s potraživanjima u iznosu od 27,08 milijardi kuna ili 80,2 posto poverilaca s pravom glasa, dok su protiv bili poverioci s potraživanjima u iznosu od 4,7 milijardi kuna.

Visoki trgovački sud u oktobru 2018. odbio je ili odbacio 87 žalbi, a dva su poverioca odustala od žalbe, čime je nagodba postala pravosnažna, a uskoro kreće i proces njene implementacije.

Tags
Back to top button