Ericsson rezervisao 686 miliona dolara za restrukturiranje dela poslovanja – Bankar.rs
SVE VESTI

Ericsson rezervisao 686 miliona dolara za restrukturiranje dela poslovanja

Švedski Ericsson u četvrtak je objavio da je rezervisao 6,1 milijardi kruna (686 miliona dolara) za pokriće troška neuspelog restrukturiranja svog poslovanja za poslovnu podršku Business Support System (BSS), koji generira gubitak.

Švedska je kompanija nakon pada prodaje u sektoru telekomunikacione opreme i značajnih gubitaka povezanih s posustajanjem prodaje opreme za mreže četvrte generacije odlučila preusmeriti poslovni fokus s rasta na profitabilnost, zamenivši veći deo uprave i značajno smanjujući troškove.

Sada su na pragu potencijalnog novog ciklusa modernizacije mreža, s obzirom na jačanje potražnje za opremom za mreže pete generacije u Sjedinjenim Državama, a očekuje se da bi početkom iduće godine njihovim stopama mogla krenuti i severna Azija, napominje Reuters.

U Ericssonu ujedno ističu da nastavljaju značajno ulagati u istraživanje i razvoj mreža pete generacije, pažljivo upravljati odeljenjem usluga koji beleži slabije rezultate, te striktno kontrolisati troškove nakon završetka plana restrukturiranja, piše SEEbiz.

Tags
Back to top button