Procene: HTC-ov prihod u 2018. potonuo čak 62% – Bankar.rs
ANALIZESLIDERSVE VESTI

Procene: HTC-ov prihod u 2018. potonuo čak 62%

HTC, nekad jedan od vodećih proizvođača Android pametnih telefona, imao je što se tiče finansijskog poslovanja vrlo tešku 2018. godinu.

Prema Bloombergovom analitičaru Timu Culpanu, tajvanska kompanija je tokom 2018. godine zabeležila pad prihoda od 62% na godišnjem nivou. To je dakle najgora zabeležena godina za kompaniju, imajući u vidu da je tokom 2017. godine zabeležen pad prihoda od 21%, godinu ranije pad prihoda od 36%, a 2015. godine pad prihoda od 35%.

HTC ima velikih problema na tržištu pametnih telefona što je već dosad rezultiralo otpuštanjima radnika i dogovorom s Googleom koji je uključivao odlazak 2000 HTC-ovih stručnjaka u kompaniju iz Mountain Viewa.

Kako bi se pokušala izvući iz gorućih finansijskih problema kompanija već neko vreme pokušava da svoje poslovanje preorijentiše na novije tehnologije s područja virtualne stvarnosti, 5G mobilnih mreža i blockchaina (na primer, Vive proizvodi i blockchain pametni telefon Exodus). Upravo su to tehnologije u kojima HTC vidi svoj opstanak i budućnost.

(SEEbiz)

Tags
Back to top button