Forbs: Džordž Lukas najbogatija poznata ličnost u SAD u 2018. – Bankar.rs
SVE VESTI

Forbs: Džordž Lukas najbogatija poznata ličnost u SAD u 2018.

Prema listi “Najbogatije poznate ličnosti u Americi 2018”, koju je objavio američki poslovni magazin “Forbs”, prvo mesto zauzeo je režiser “Ratova zvezda” Džordž Lukas.

Reditelj serijala naučno-fantastičnih filmova je, naime, težak 5,4 milijardi dolara, za šta je velikim delom zaslužan novac koji je zaradio kada je njegova produkcijska kuća “Lukasfilm” prodata “Dizniju” za 4,1 milijardu dolara 2012. godine.

Lukas je na Forbsovoj listi pretekao svog kolegu, reditelja Stivena Spilberga, čije se bogatstvo procenjuje na 3,7 milijardi dolara, dok se američka voditeljka Opra Vinfri nalazi na trećem mestu, sa 2,8 milijardi dolara.

Iza nje je jedan od najboljih košarkaša svih vremena Majkl Džordan sa 1,7 milijardi dolara, a na listi se prvi put našla i model Kajli Džener, koja sa bogatstvom u vrednosti od 900 miliona dolara preti da postane najmlađi milijarder ikada, koji je sam zaradio toliki novac.

Peto mesto sa njom deli reper Džej Zi koji, takođe, “teži” 900 miliona dolara.

Sedmo i osmo mesto zauzeli su mađioničar i iluzionista Dejvid Koperfild sa 875 miliona dolara, reper Pi Didi sa 825 miliona dolara, dok jedan od najboljih golfera svih vremena Tajger Vuds i pisac Džejms Paterson, obojica “teški” 800 miliona dolara, dele deveto, odnosno deseto mesto na listi.

Tags
Back to top button