Niče jedna od najvećih investicija u Srbiji vredna milijardu dinara – Bankar.rs
SVE VESTI

Niče jedna od najvećih investicija u Srbiji vredna milijardu dinara

Postavljanjem kamena-temeljca, otpočela je prva faza radova na izgradnji Akva parka i spa centra na Paliću, a vrednost investicije je čak milijardu dinara.

Gradnju zajedinički finansiraju Pokrajinska vlada, Vlada Srbije i Grad Subotica, a prema rečima pokrajinskog premijera Igora Mirovića, radovi će biti završeni u naredne dve godine.

“Verujem da će Palić na taj način biti obogaćen sadržajima koji će omogućiti razvoj turizma i što veći broj turista u ovom delu Vojvodine”, kazao je Mirović.

On je najavio nastavak radova na čišćenju Palićkog jezera i uređenju infrastrukture, kao i nastavak radova na deonici “Ipsilon kraka” i na rekonstrukciji Narodnog pozorišta u Subotici.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić naveo je da je reč o jednoj od najvećih investicija u oblasti turizma u Srbiji i dodao da očekuje da njenom realizacijom Palić ponovo postane jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija u Srbiji, prenosi Beta.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban rekao je da početak izgradnje Akva parka i velnes centra predstavlja veliki korak u pravcu vraćanja Palića i Subotice na turističku mapu Srbije i regiona.

Na kompleksu, koji će se prostirati na 4,4 hektara, kako je najavljeno, predviđeno je pet bazena na otvorenom i isto toliko na zatvorenom, velnes i spa sadržaji za relaksaciju i poboljšanje zdravlja korisnika.

Tags
Back to top button