Erste grupa osvojila Euromoney nagradu “Najbolja banka CIE za korporativnu odgovornost” – Bankar.rs
EVROPSKE BANKEINOSTRANE BANKESLIDERSVE VESTI

Erste grupa osvojila Euromoney nagradu “Najbolja banka CIE za korporativnu odgovornost”

Erste Grupa je dobitnica nagrade “Najbolja banka centralne i istočne Evrope za korporativnu odgovornost”, koju dodeljuje Euromoney, jedna od vodećih finansijskih publikacija.

Euromoney je u okviru godišnje dodele Nagrada za izuzetnost u 2018. pohvalio Erste Grupu za sprovođenje regionalnog programa socijalnog bankarstva, koji nastoji da osnaži i finansira društvene biznise u CIE i zadovolji potrebe grupa kojima su nedostupne tradicionalne bankarske usluge.

“Banka je postala rešenje za mnoge u regionu”, ističe Euromoney i pominje “posvećenost Erste Grupe svojim zajednicama” kao osnov za dodelu Nagrade za korporativnu odgovornost.

“Euromoney nagrada predstavlja priznanje naporima koje smo uložili u razvoj socijalnog bankarstva u CIE”, rekao je Peter Surek, šef Socijalnog bankarstva u Erste Grupi. “Naše razumevanje socijalnog bankarstva ide dalje od društveno odgovornog poslovanja, ukorenjeno je u našoj istoriji od osnivanja i uključuje integraciju ovih napora u naš širi fokus na promovisanju prosperiteta i podsticanju preduzetništva u regionu”.

Od zvaničnog pokretanja programa socijalnog bankarstva u 2016. godini, Erste Grupa je finansirala oko 2.000 novih preduzetnika (startupova) i skoro 400 neprofitnih organizacija i društvenih biznisa usmerenih na pokretanje društvenih promena. Osim toga, bankarska grupa je preko svoje mikrofinansijske podružnice Good.Bee u Rumuniji plasirala skoro 10.000 mikrokredita vrednih više od 70 miliona EUR, uglavnom poljoprivrednicima.

Zahvaljujući ovom socijalnom bankarstvu, otvoreno je više od 4.000 radnih mesta širom regiona.

Euromoney ističe Erste Grupu kao “šampiona u različitosti i inkluziji, kako unutar same institucije, tako i među svojim klijentima i zajednicama”.

Tags
Back to top button