Addiko Banka smanjuje period čekanja na odobravanje kredita na tri dana – Bankar.rs
KreditiSVE VESTI

Addiko Banka smanjuje period čekanja na odobravanje kredita na tri dana

Addiko banka a.d. Beograd je lansirala dve nove savremene platforme (Digital Lending i Trade Finance) za upravljanje poslovnim procesima pomoću Appian tehnologije, koja će dovesti do značajnog ubrzanja, pojašnjavanja i povećanja efektivnosti digitalnih procesa u vezi sa odobravanjem zajmova i trgovinskih finansijskih transakcija za svoje korporativne i SME klijente.

U okviru jednostavne Addiko procedure odobravanja zajmova, banka je u mogućnosti da ponudi odobrenje zahteva klijentima u roku od svega tri radna dana, na taj način skraćujući prosečno vreme čekanja za 50 odsto.

Addiko banka je prva u čitavom regionu južne i jugoistočne Evrope koja je obezbedila kompletno digitalizovan Trade Finance proces podnošenja prijave. Appian čini ovaj proces bržim i efikasnijim, kreirajući potpuno novo iskustvo za klijenta. Tokom 2018. godine platforma će se dalje razvijati i u ostalim zemljama u kojima posluje Addiko grupa.

Appian BPM platforma obezbeđuje sledeće funkcionalnosti: visok nivo automatizma, kraće vreme za odobrenje procedure i sredstava, transparentnost procesa kroz praćenje u realnom vremenu i bolji kvalitet podataka, što doprinosi jednostavnijem donošenju odluka i za banku i za klijente, kao i unapređenom iskustvu klijenata. Zahvaljujući tome, korporativni i SME klijenti Addiko banke sada mogu u tri jednostavna koraka da podnesu zahtev za pozajmicu u iznosu do 250.000 EUR.

Tags
Back to top button