Tim “Rec” pobednik fintek hakatona – Bankar.rs
FinTechSVE VESTI

Tim “Rec” pobednik fintek hakatona

Societe Generale banka, Mastercard i ICT Hub organizovali su, treći put po redu, fintek hakaton “Digitalizacija plastike”, koji je bio prilika za sve učesnike da u roku od 48 sati sa svojim timom kreiraju inovativno softversko rešenje na zadate teme iz oblasti finansijske tehnologije.

Ukupni nagradni fond iznosio je pet hiljada evra za tri najbolja rešenja, a pored novčanih nagrada, učešće je prilika za timove da se predstave potencijalnim poslodavcima.

“Dobitnike uvek spajamo sa kompanijama koje bi mogle da budu zainteresovane za takvu vrstu softvera i takvu vrstu biznis modela koje su timovi nudili. A konkretno s pobednicima prethodnog Hakatona trenutno razvijamo zasebno rešenje koje se zove brzi keš kredit, gde biste vi mogli da dobijete novac praktično u jednom minutu”, kaže Srećko Šekeljić iz Sosijete ženeral vanke.

Ove godine pobedu i dve i po hiljade evra za realizaciju ideje odneo je tim Rec.

“Mi smo razvili aplikaciju koja omogućava bilo kom fizičkom licu da prenese novac sa kartice na karticu nekom drugom fizičkom licu u istoj sekundi, bilo da dolazi iz bilo koje banke. Ideja je došla na Hakatonu, posle nekoliko sati dubokog razmišljanja videli smo da je to jedan veliki problem u Srbiji, sa kojim se susreće ogroman broj korisnika i našli smo način da ga rešimo”, kaže Nikola Lončarević iz tima “Rec”.

Učesnici su svoja rešenja predstavili pred menadžmentom Sosijete ženeral banke, Masterkarda, ali i drugih partnerskih kompanija. A pojedinim od timova biće upućeni i pozivi tih kompanija.

Tags
Back to top button